DEPA Ramen NV

 

 Kunstdal 4

9900 EEKLO

T 09 376 96 96

F 09 376 96 95

 
 
 
 
 

 

 

 

VENTILATIEROOSTERS

 

NOODZAAK VAN EEN GOEDE VENTILATIE

 

Dagelijks wordt de lucht in een huis vervuild door de bewoner (ademen, transpireren), zijn activiteiten (koken, douchen, roken en verwarmen) maar ook door de woning en zijn inrichting (Radon, vluchtige schadelijke stoffen, schilderwerk, detergenten,...). Te veel isolatie en te weinig ventilatie zorgen voor ‘dode’ en ‘bedorven’ lucht waarin huisstofmijt, schimmels, virussen, bacteriën, vocht en schadelijke chemische stoffen zoals oa. CO2 zich ophopen.

 

Een slecht binnenklimaat kan leiden tot ademhalingsproblemen, branderige keel, prikkelende ogen, hoofdpijn, allergieën, concentratiestoornissen, lusteloosheid, slaperigheid,…. Een teveel aan vocht in de woning kan leiden tot geurhinder, condensatie en schimmelgroei. Daarom dient u regelmatig en correct te ventileren.

 

Veel mensen denken echter dat een tijdje het raam openzetten wel afdoende is maar het effect daarvan is slechts van tijdelijke aard en kost (te) veel energie. Tevens veroorzaakt het openzetten van ramen andere problemen zoals lawaaihinder, gevaar voor inbraak, binnenkomen van insecten en dergelijke. Continue, gecontroleerde ventilatie is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen. 

 

SOORTEN

 

Elk systeem heeft zijn specifieke eigenschappen zoals debiet, U-waarde, akoestische isolatie en integratie mogelijkheden. Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen roosters die op het raam of op het glas gemonteerd worden. Hiernaast kunt de de catalogus vinden met alle types in detail beschreven.

 

   

 

ZONNEWERING

 

ALGEMEEN

 

Zonneweringen zorgen voor een optimale warmte-regeling en lichtcontrole in functie van uw behoefte. Wegens hun uitstekende zonreflectie houden screendoeken 85% van de zonnewarmte buiten. De screendoeken voorkomen verblinding en zon terugkaatsing terwijl het zicht naar buiten behouden wordt. Kortom de ideale oplossing voor veranda's en schuiframen die uitkijken op uw tuin. De nood aan koeling, en de daarmee gepaard gaande hoge energiekosten, zal gedeeltelijk of in vele gevallen volledig overbodig zijn.

 

SOORTEN EN KLEUREN

 

De screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende wevingen en in glasvezel- of polyesterkwaliteit. Dankzij het uitgebreid gamma van kleuren vindt u steeds een perfect passend doek bij uw interieur en architectuur. De screenkastjes, geleiders en onderlatten zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren.

 

Buiten de traditionele screens zijn er ook windvaste screens op de markt. De screen zal letterlijk geritst worden in de geleidingslatten waardoor de kans op scheuren nihil is. In volledig gesloten toestand kunnen geen insecten het huis binnendringen en is een maximale ventilatie gegarandeerd.

 

BEDIENING

 

In het verleden waren alle screens enkel manueel bedienbaar met een lint of koord. Door de opkomst van buisvormige elektromotoren is het mogelijk uw screens elektrisch of elektronisch te besturen. Elektrisch aangedreven motoren kunnen bestuurd worden met een schakelaar, elektronische motoren kunnen ofwel bediend worden met een afstandsbediening ofwel aangesloten worden aan de domotica centrale. In dit laatste geval is het mogelijk alle screens simultaan te bedienen.

 

Indien u kiest voor een elektronisch bestuurbaar systeem kunt u ook optioneel een wind-zonautomaat laten installeren. Twee detectoren meten zowel de windsnelheid als de intensiteit van het zonlicht. Gekoppeld aan de domotica centrale zal de screen reageren op de weersomstandigheden.

 

BROCHURES

 

     

FIXSCREEN

FIXSCREEN 150 F

 TYPOLOGIE DOEKEN

   

 

ROLLUIKEN

 

ALGEMEEN

 

Rolluiken zijn niet enkel geschikt om het licht tegen te houden maar zijn ook warmte en koude isolerend. In de winter besparen ze flink op uw verwarmingskosten, in de zomer houden ze de warmte en hinderlijk zonlicht buiten en zorgen ze tegelijkertijd voor een licht- en luchtregeling in uw woonkamer. Bovendien zijn ze onopvallend omdat zowel onderlat als geleiders dezelfde kleur hebben als het raam. Rolluiken zijn ook inbraakvertragend.

 

VOOR IEDER WAT WILS

 

Net zoals bij heel wat andere producten is er hier ook een groot aanbod en een grote diversiteit. Opzet - voorzet - inbouwrolluiken, PVC of aluminium uitvoering, manueel, elektrisch of elektronisch bedienbaar... Om er voor te zorgen dat u de bomen nog door het bos ziet kan u hieronder een aantal brochures vinden die uw keuze hopelijk gemakkelijker zal maken. Niettegenstaande dat onze vertegenwoordigers met plezier nog heel wat meer deskundige uitleg kunnen verschaffen tijdens een bezoek aan onze toonzaal.

 

BEDIENING

 

Zoals de screen hierboven waren vroeger alle rolluiken enkel manueel bedienbaar met een band of koord. Door de opkomst van buisvormige elektromotoren is het mogelijk uw rolluiken elektrisch of elektronisch te besturen. Elektrisch aangedreven motoren kunnen bestuurd worden met een schakelaar, elektronische motoren kunnen ofwel bediend worden met een afstandsbediening of kunnen aangesloten worden aan de domotica centrale. In dit laatste geval is het mogelijk alle rolluiken simultaan te bedienen.

 

LINKS

 

www.wilms.be

www.soprofen.be

 

BROCHURES

 

 

     

INBOUWROLLUIKEN

OPBOUWROLLUIKEN

VOORZETROLLUIKEN 

 

 

 

poorten

 

ALGEMEEN

 

U droomt van een kwalitatieve garagepoort die u het hoogste comfort, gebruiksgemak en veiligheid biedt en bovendien perfect aansluit bij uw persoonlijke levensstijl. Om deze redenen heeft Depa gekozen om nauw samen te werken met L-door en CRC-doors die zich vanaf het begin toegelegd heben op het ontwikkelen en produceren van kwalitatieve sectionele poorten, met passie voor innovatie en constante productverbetering.

 

VOOR IEDER WAT WILS

 

L-Door stelt u de Section Line voor en CRC-doors de High Line. Beiden dé referentie onder de sectionele poorten. Met een garagepoort van L-door of CRC-doors kiest u dan ook voor een kwalitatief hoogstaand product waarbij de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid, comfort en veiligheid. Zowel onze vertegenwoordigers als de websites van beide partners kunnen u heel wat meer info verschaffen omtrent de talloze mogelijkheden van garagepoorten in nieuwbouw en renovatieprojecten.

 

LINKS

 

www.l-door.be

www.crc-doors.be

 

BROCHURE 

 

 
 

 

 
Copyright 2013 by Depa Ramen NV    Powered by STOSIO   Inloggen